Haber

Bakan Yusuf Tekin: “Okullarımıza 620 bin akıllı tahta dağıtacağız”

Bakan Yusuf Tekin: “Okullarımıza 620 bin akıllı tahta dağıtacağız”

“Parasını ödediğimiz kitabı alamadığımız zamanı hatırlıyorum”

“580 bin dersliği akıllı tahta kullanabilen internet altyapısına kavuşturduk”

KOCAELİ – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Fatih Projesi başladığından bu yana Türkiye genelinde 580 bin sınıfın akıllı tahta ihtiyacı karşılandı. Bu ne demek biliyor musunuz arkadaşlar, biz 580 bin sınıfın akıllı tahtaya erişimini sağladık” dedi. Akıllı tahta kullanabilen internet altyapısı var. Bu çok büyük bir rakam. Türkiye genelinde “Eksik veya yeni yapılan okulları veya 10 yıl sonra teknolojik olarak kullanım ömrü dolmaya başlayan akıllı tahtaları yıl sonuna kadar yenilediğimizde, Okullarımıza toplam 620 bin akıllı tahta dağıtmış olacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi ödül törenine katıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle Kocaeli’de faaliyete geçen 330 kodlama sınıfının resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasına Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayarak başlayan Tekin, “İnşallah Cumhuriyetin 100’üncü yılını bir asra yakışan bir coşkuyla hep birlikte kutlayacağız. Bakanlık olarak bu yıllara yakışan çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu coşkuyu Türkiye genelindeki tüm illerimizde paylaşacağız. Bunu yapıyoruz. Bu anlamda, “Bu vesileyle sizleri bir kez daha Cumhuriyet Bayramınızı tebrik etmek istiyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuran, bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve atalarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

“Parasını ödediğimiz kitabı alamadığımız zamanı hatırlıyorum”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara bilgisayar dağıtılması ve akıllı tahta kurulmasıyla başlayan sürecin artık kodlama atölyeleriyle devam ettiğini belirterek, “Gençliğimizde kütüphanelerde sıra beklerdik. Hatırlıyorum” Öğretmenimizin bize verdiği yıllık ödevi yapmak için sabah gidip akşama kadar o makaleye bakıp yazmak için sırada bekliyorum. İsa’dan önce.” Ben bundan bahsetmiyorum arkadaşlar, biz bunu çocuklara, öğrenci kardeşlerimize, genç kardeşlerimize anlattığımızda ‘gerçekten böyle miydi?’ diye soruyorlar. “Kendi çocuklarıma bunu anlattığımda ‘Öyle miydi?’ diyorlar. “Kızıma kitapları devletin dağıttığını söylediğimde ‘Başka kim dağıtacak?’ dedi. “Çok normal görünüyor” diyor. Ancak bizim zamanımızda yani 25 yıl önce, 30 yıl önce okullar açıldığında hangi kitabı okuyacağımızı bilmiyorduk. Hangi kitabı okuyacağımız söylendi. Daha sonra ildeki tek kırtasiye mağazasına peşin para ödeyecektik. Kitapların ne zaman geleceğini neredeyse her gün bilmiyoruz. Okuldan sonra kitapçıdan kitabımın gelip gelmediğini sorardık. Dönem bitince parasını ödediğimiz kitabı alamadığımız zamanları hatırlıyorum. Bu nedenle eğitim sistemi sürekli olarak geliştirilmekte ve revize edilmektedir. Bakanlık olarak eğitim sistemimizi bu anlamda revize ediyoruz. Her zaman gelişiyoruz. Güncel gelişmeleri takip ediyoruz. “Hem teknolojik gelişmeleri, doğal değişim ve dönüşüm süreçlerini, hem de sosyal bilimlerdeki değişim sürecini takip ediyoruz” dedi.

“Okullarımıza 620 bin akıllı tahta dağıtmış olacağız”

Bakan Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fatih Projesi sadece bir bilgisayar projesi değil. Fatih Projesi’nin 4 konsepti vardı. Bunlardan biri tüm okullarımıza internet altyapısı oluşturmak yani köydeki okulumuza internet erişimi sağlamak. İkincisi ise internet erişimini sağlamak. Altyapısını oluşturduğumuz okula hizmet. Üçüncüsü de şu. Okullarda internete giren çocuklarımızın internete girdiklerinde kullanabilecekleri içerikler üretmek için dünyanın en büyük eğitim ortaklarından birini oluşturduk. EBA. 4’üncüsü ise sınıflarımızda interaktif tahta dediğimiz, akıllı tahta olarak bilinen teknolojik gelişmelere uygun ders materyalleri oluşturmaktı. Bu bağlamda şu anda Türkiye genelinde Fatih Projesi başladığından beri akıllı tahtalara ihtiyaç duyulmaktadır. 580 bin derslik karşılandı, bu ne demek biliyor musunuz arkadaşlar, 580 bin dersliğin akıllı tahta kullanabilen internet altyapısına erişimini sağladık, bu çok büyük bir rakam. Türkiye genelinde eksik olan veya yeni yapılan okullarımız veya teknolojik olarak 10 yıl sonra kullanım ömrü dolmaya başlayan akıllı tahtalarımızı yıl sonuna kadar değiştirdiğimizde okullarımıza toplam 620 bin akıllı tahta dağıtmış olacağız. “Cumhurbaşkanımızın hem fiziki altyapı hem de teknolojik altyapı açısından eğitime verdiği değeri görebilmeniz için şunu bilmenizi isterim.”

“2 bine yakın okula bilişim laboratuvarları kurduk”

Gelişen ve değişen eğitim sistemlerine ayak uydurmak için çalıştıklarını belirten Bakan Tekin, “Kocaeli’dekinin benzerini 2 bine yakın okulda bilgi teknolojileri laboratuvarları kurduk. Bu ve benzeri etkinlikler yapılabilir. Çok değerli bir rakam. Ancak bu konuyla ilgili bir iki şey daha var.” Var. İzin verirseniz size onları da anlatayım. Kodlama becerilerimizi bir adım daha ileri taşımak için BT derslerimizi tamamen yeniliyor ve yenilikçi dersler adı verilen bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Teknolojinin sonuna kadar kullanıldığı sınıflar. Okullara akıllı tahta kurduk, işimiz bitti demiyoruz. Kurduğumuz panolar, kurduğumuz internet çocuklarımızın ve gençlerimizin erişimi daha kolay, daha kullanışlı kullanabilmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sadece öğrenci arkadaşlarımız ve genç kardeşlerimiz için değil, öğretmen arkadaşlarımız için de gelişimi takip ediyor ve benzer süreçleri sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz için kurduğumuz EBA’nın benzeri ÖBA adında bir altyapı daha oluşturduk ve oradan devam ediyoruz. “Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili yapılabileceklerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptıklarının sonu yok” dedi.

Katılımcılar

Programa Bakan Tekin’in yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

savsatajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu