Teknoloji

ChatGPT skandalı büyüyor… Kanada hükümeti soruşturma başlattı!

Kanada Salı günü yaptığı açıklamada, geniş çapta takip edilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin üreticisi ABD merkezli yazılım firması OpenAI hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

VERİ İHLALLERİNE ÇÖZÜM BULAMIYORLAR

Gizlilik Komiseri Ofisi tarafından OpenAI soruşturması, “kişisel bilgilerin izinsiz toplanması, kullanılması ve ifşa edilmesi iddiasıyla şikayet”başlatıldığı belirtildi.

Kanada Uygulama Komiseri Philippe Dufresne “Hızla gelişen teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve bir adım önde olmak gerekiyor, bu benim ana odak alanlarımdan biri”söz konusu.

Açıklamada, soruşturmanın detaylarının bu aşamada paylaşılmayacağı, soruşturmanın nihai raporunun kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

CHATGPT’YE KARŞI HAREKET EDEN ÜLKELER

Çin hükümeti, ChatGPT’yi bir ABD propaganda aracı olarak gördü

Geçtiğimiz Şubat ayında Çin hükümeti, herkesin dikkatini çekmeyi başaran ChatGPT’yi ABD için bir propaganda aracı olarak gördüğünü belirterek ülke genelinde yasaklamıştı.

Devlete ait medya kuruluşu China Daily, chatbot’un iktidardaki Çin Komünist Partisi’nin ilkelerine karşı argümanlar ürettiğini yazdı.

TikTok uygulamasıyla sürekli gündemde olan Çin hükümetinin bu hamlesi, ABD’ye misilleme olarak görülüyor.

Avustralya, iftira atmakla suçladığı ChatGPT’ye dava açtığını duyurdu!

Avustralya’da Hepburn Kasabası Lideri Brian Hood, yasa dışı uygulamalarını yetkililere ifşa ettiği davada “rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı” iddiasını paylaşan ChatGPT’ye dava açtı.

Avukatlar, ChatGPT’nin sahibi OpenAI’ye 21 Mart’ta bir mektup göndererek OpenAI’ye müvekkilleriyle yaptığı hataları düzeltmesi veya olası bir hakaret davasıyla karşı karşıya kalması için 28 gün süre verdiklerini söylediler.

Avukatlar, merkezi San Francisco’da bulunan OpenAI’nin Hood’un yasal mektubuna yanıt vermediğini söyledi. OpenAI, Reuters’in mesai sonrası e-postasına da yanıt vermedi.

İtalya ülke çapında ChatGPT kullanımını yasakladı

Cuma günü İtalya, Batı dünyasında veri kullanımıyla ilgili endişeler nedeniyle ChatGPT’yi engelleyen ilk ülke oldu. İtalya, yeterince bilgili olmadığı ve insanları yanılttığı gerekçesiyle ChatGPT’yi engelleme yoluna gitti. Küçük çocukların ChatGPT’nin etkilerinden korunmadığını savunarak yasak kararının öneminden de bahsetti.

Gelişen yapay zeka teknolojisi riskleri de beraberinde getiriyor. Son zamanlarda, suç işleyenlerin dolandırıcılık ve diğer siber hatalar yapmak için konuşma botları gibi yapay zekadan yararlanmaya hazır oldukları belirtildi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu